Scroll to Top

To Top

Featured Projects

Arvid Nordquist – Candidato, ny design

Arvid Nordquist – Candidato, ny design

Syfte

Candidato tappade distribution på systembolaget och Arvid Nordquist behövde ta ett krafttag kring både innehållet och paketeringen för att rädda situationen. Vårt uppdrag var att ta fram en re-design på BiB och en helt ny PET 75 cl flaska.

De få spanska BIB:arna som fanns på systemet, inklusive Candidato, förmedlade dåligt vinernas härkomst. Vi ville ge Candidato en tydlig spansk identitet.

Efter en kvalitativ undersökning i målgruppen stod det klart att målgruppen förknippade Spanien med Kanarieöarna, flamenco, sangria och tjurfäktning.

Vi valde att gå vidare med flamencon och tog fram en dubbelsidig BiB med en flamencodanserska på ena sidan och en flamencodansör på andra sidan. På PET flaskan förs paret samman.

 

Strategi

Vår strategi var att tydliggöra vinets härkomst för konsumenten, dels pga av att ingen av konkurrenterna hade valt den vägen och dels för att svara upp mot konsumentens behov av att känna att de fått med sig ”lite spanien” hem till middagsbordet.

Att vi valde en så ”tydlig” bild av Spanien som flamencon beror på att köpbeteende på BIB drivs i stor utsträckning av design och ursprung. Man väljer en BiB som man gillar utseendemässigt i större utsträckning än när man köper en glasflaska.


Båda sidorna av boxen
Candidato_boxar_640x420

Varnish på boxen och flaskan är gjord för att efterlikna känslan av en oljemålning
Candidato_box_640x836

På flaskan och sidan av boxen förs de två dansörerna samman
Candidato_flaska_640x836

Flaskan och boxen
Candidato_1_fargad_640x447