Scroll to Top

To Top

Featured Projects

Altia – Prima Grill, ny förpackning Altia – Prima Grill, ny förpackning Altia – Prima Grill, ny förpackning

Altia – Prima Grill, ny förpackning

Bakgrund

I Sverige dricker vi kryddat brännvin vid de stora högtiderna, jul, påsk och midsommar. Vi dricker det med armen i vinkel och en rolig hatt på huvudet. En kall 6:a med bärs. En snaps helt enkelt.

MEN kryddat brännvin är också en utmärkt ”måltidsdryck”. En ljummen O.P passar perfekt till en hängmörad entrecote och Hallands fläder till grillad havskräfta. De kryddade brännvinet förstärker smakerna i maten och bidrar till en större matupplevelse.

 

Syftet

Syftet med den nya förpackningen var att kommunicera att det kryddade brännvinet passar utmärkt till sommarens populära grillmat. Vi ville också ge konsumenten lite inspiration och adderade därför även en receptbroschyr i förpackningen.


Prima Grill tillsammans med Prima glaset
Prima_Grill_box_glas_640x650

För att förstärka strategin – kryddat brännvin som måltidsdryck och smakförstärkare. Tog vi fram ett helt nytt glas. Ur vilken man dricker de kryddade brännvinet som en ljummen 2:a.

Glaset skulle påminna i formen om de befintliga snapsglaset som Ingegärd Råman tog fram för ett par år sedan.

Glaset fick en snarlik botten men en något större kupa, för att lättare kunna rulla runt drycken i glaset och få fram aromen tydligare.


 

Två glasen bredvid varandra

Glaset tillsammans med nya förpackningen Prima Grill

Glaset och förpackningen är en av delarna som ingår i det nya “Prima Ambassadör”-programmet , som syftar till att ge krögare, kockar, somelier och bartenders mer kunskap och information om kryddat svenskt brännvin och akvavit. Vi har utarbetat en enklare grafisk identitet, logotyp samt presentationsmaterial.Prima_Grill_glas_640x640

Prima ambassador logo